منزل داراب قرهی

معرفی منزل داراب قرهی:
این خانه دارای پلانی به شکل مربع مستطیل و در یک اشکوب بنا شده است. فضاهای خانه داراب قرهی در چهار جبهه حیاط مرکزی آن شکل گرفته‌اند. ورودی خانه شامل سردری با قوس هلالی و یک هشتی درزمینهٔ هشت ونیم که توسط راهروی بلندی با طاق و تویزه به صحن خانه راه می‌یابد در ضلع جنوبی بنا واقع شده است. جبهه شمالی اصلی‌ترین فضای خانه است. تالار چلیپا شکل و سه دری‌های کناری فضای این جبهه را تشکیل می‌دهند. تالار با پوشش طاق و چشمه توسط سه در به حیاط مشرف می‌شود اما سه دریهای کناری ایوان‌هایی به‌صورت متقارن در پیش رو دارند و توسط درهایی به تالار میانی راه می‌یابند.

بخش غربی بنا مشتمل بر تالار و دو سه دری در طرفین آن است و دو راهرو با پوشش طاق و تویزه در بین این فضاها تعبیه شده است که دسترسی اتاق‌ها به یکدیگر از طریق این دو راهرو میسر می‌گردد. تالار در میانه ضلع به‌صورت نیم هشت عقب نشسته است. راهرویی با پوشش طاق و تویزه در گوشه جنوب غربی دسترسی به انباری با پوشش طاق گنبدی را ممکن می‌سازد. در جبهه شرقی به تقارن جبهه عربی تالار و سه درهایی جای گرفته‌اند و تمام اتاق‌ها در هر دو جبهه دارای طاق کلیل می‌باشند.

جبهه جنوبی منزل داراب قرهی شامل تالار مستطیل شکل با پوشش طاق کلیل است که توسط پنج در به ایوان جلوئی ارتباط می‌یابد دو ستون گچ‌بری شده در ایوان زینت بخش این جبهه است. در دو طرف این تالار دو اتاق قرار دارد که توسط سه دری‌هایی به تالار میانی راه می‌یابند. اتاق سمت شرق توسط یک در به هشتی ورودی ارتباط دارد. در گوشه شمال شرقی حیاط راهرویی با پوشش طاق و تویزه دسترسی به ابشاء را میسر می‌سازد. در ضلع جنوبی ابشاءی: سر در ساده وهشتی درزمینهٔ هشت کامل وجود دارد که دسترسی به این فضا را بدون وارد شدن به حیاط اصلی ممکن می‌سازد. در ضلع شرقی هشتی ورودی راهرویی تعبیه شده که از طریق آن می‌توان به برج مدور گوشه جنوب شرقی خانه راه یافت

darab gharahi house 1 - منزل داراب قرهی
darab gharahi house 3 - منزل داراب قرهی
darab gharahi house 2 - منزل داراب قرهی
darab gharahi house 4 - منزل داراب قرهی
darab gharahi house 5 - منزل داراب قرهی

مقالاب مرتبط

قلعه خان آباد

قلعه خان آباد

commentبدون دیدگاه
مشخصات قلعه خان آباد: با توجه به سبک و شیوه معماری، ساخت قلعه خان آباد مربوط به دوره قاجار است. قلعه خان آباد در یک طبقه با مساحت تقریبی ۳۰۰۰ متر مربع ساخته شده است. ورودی این قلعه در جبهه…
آب انبار دربه هرند

آب انبار دربه

commentبدون دیدگاه
مشخصات آب انبار دربه هرند: تاریخ آب انبار دربه با استناد به تاریخ آجری حک شده بر روی گنبد آب انبار مربوط به سال ۱۳۷۶ ه ق است. این بنا چهارمین و آخرین آب انبار ساخته شده از نظر تاریخ…
مسجد جامع قهی

مسجد جامع قهی

commentبدون دیدگاه
مشخصات مسجد جامع قهی: با توجه به شواهد موجود، شالوده مسجد جامع قهی به چند صد سال پیش می‌رسد و دوره بندی بنا نیاز به مطالعه و بررسی بیشتری دارد. آنچه مسلم است شبستان جبهه شمالی مربوط به دوره قاجار…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.