خانه فصیحی هرند

مشخصات خانه فصیحی هرند:

خانه خانه فصیحی دارای قدمت بیش از ۲۰۰ سال بوده و بیش از یک قرن است که در آن مراسم ماه صفر برپا می‌شود. شهرت دیگر بنا، خانه بزرگ است، گویی خانه‌ای با حیاط و ساخت نسبتاً بزرگ و در حد این خانه، در این ناحیه یافت نمی‌شود با این توصیفات بنا متعلق به دوره قاجاریه می‌باشد.

بنا به صورت حیاط مرکزی بوده و دارای دو حیاط اصلی و خلوت است که تمامی جهات حیاط اصلی اقدام به ساخت شده است. این خانه دارای دو ورودی در ضلع غربی و دو ورودی در ضلع جنوبی بوده که ورودی اصلی و جنوبی در ابتدا به هشتی رسیده و با گذر از یک دالان و چندین چرخش با دو دسترسی جداگانه به دو حیاط می‌رسد. در جبهه جنوبی حیاط، شاه نشین به همراه دو ایوان کناری آن و همچنین بادگیری که مسدود گشته، قرار گرفته که این حرکت در جبهه شمالی به‌صورت قرینه ولی بدون بادگیر تکرار شده است.

در دو جبهه دیگر حیاط نیز اتاق‌هایی به شکل چلیپا واقع شده که در کلیات و نماها قرینه می‌باشند. حیاط خلوت دارای چندین اتاق و ورودی مجزا بوده که هم اکنون، بیشتر فضاهای خدماتی از جمله آشپزخانه و انبار در آن قرار گرفته است. بنا دارای زیر زمین بوده که مسدود و بلا استفاده می‌باشد. دو ضلع شرقی و غربی به‌صورت متقارن دارای تالار میانی و دو اتاق در طرفین است.

مصالح بنا از خشت و در کف سازی و لبه‌ها از آجر نیز استفاده شده که هم اکنون تبدیل به موزاییک شده است. سقف‌ها در اکثر فضاها به‌صورت طاق و تویزه است.

fasihi house 1 - خانه فصیحی هرند
fasihi house 2 - خانه فصیحی هرند
fasihi house 3 - خانه فصیحی هرند

مقالاب مرتبط

بازار هرند

بازار هرند

commentبدون دیدگاه
مشخصات بازار شهر هرند: ورودی اصلی بازار هرند در کنار خیابان اصلی امامزاده اسحاق و چهار راه شهید امینی قرار گرفته است. این مجموعه در اصل دو بخش است که شامل بازار و بازار نوی هرند می‌شود که همان‌طور که…
مسجد امام هرند

مسجد امام هرند

commentبدون دیدگاه
مشخصات مسجد جامع هرند: این بنا به‌منظور برگزاری نماز جمعه در کنار خانه امام جمعه هرند ساخته شده و در حقیقت بعد از مسجد جامع اصلی و قدیمی هرند دومین مسجد جامع شهر هرند بوده است. این مسجد دارای دو…
مسجد سادات هرند

مسجد سادات هرند

commentبدون دیدگاه
مشخصات مسجد سادات هرند: تاریخ ساخت مسجد سادات هرند مربوط به چند دوره است و متأخرترین دوره آن مربوط به دوره صفوی می‌باشد. این مسجد در دوره‌های بعدی با توجه به تغییر جهت قبله مسجد بخش‌هایی به آن اضافه شده…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.