کنار منزل یوسفی ورزنه (موزه مردمشناسی) یک مغازه به شکل سنتی دیده میشود که همان آهنگری سنتی است. استفاده از ابزار و وسایل قدیمی جهت کاربر روی فلزات و چوب از نکات قابلذکر آن میباشد. دم آهنگری قدیمی، رندهها و ارههای دستی وسایلی است که هنوز جای خود را به فن و رندهها و ارههای برقی نداده است.
آقای صالحی پیر مردی است که هرروز صبح در آهنگری خود حاضرشده و تعمیر و ساخت ابزاری مثل بیل و کلنگ، داس، تخت و نردبان و ساخت بسیاری از وسایل قدیمی که در حوصله نسل جوان نمیگنجد و مقرونبهصرفه نمیباشد را انجام میدهد آقای صالحی میبایست قبل از تاریک شدن آهنگری را تعطیل کند چون از وجود برق خبری نیست.
بیست غذا و نان محلی ورزنه ۱ – کال جوش: پیاز را توسط روغن سرخکرده و سپس یک قاشق آرد به آن اضافه میکنیم. سپس بعد زردچوبه، فلفل و نعنا را در آن ریخته و به هم میزنیم. (در صورت تمکن…
برج کبوترخانه ورزنه چکیده مشخصات بنا: 1-نام اثر: برج کبوترخانه 2- موقعیت: شهرستان اصفهان، بخش بن رود شهر ورزنه در کنار خیابان کمربندی ورزنه بهطرف شهرداری 3- مالکیت فعلی: شهرداری ورزنه. 4- زمان ساخت: صفوی 5- کاربری قدیم : پرورش کبوتر…
اهالی شهر ورزنه در گذشتههای دور خانههای خود را گرداگرد مسجد جامع بنا میکردند به طوری که در نقشهها مشاهده میشود مسجد جامع تقریباً در وسط کاربریهای مسکونی قرار دارد. از آثاری که بدست آمده مشخص میگردد بنای اولیه مسجد…