گیوه نوعی کفش سنتی است که ساخت آن در این منطقه جرقویه رواج دارد. رویه آن معمولاً از قمشه، آباده، فسا و جهرم وارد میشود. مقدار کمی را نیز برخی از زنان شهرکرد و بروجن میبافند. تخت گیوه یا لاستیکی است و یا از پارچههای متقال و چرم گاو تهیه میشود که عمدتاً از منطقه جرقویه و یا زرینشهر وارد میشود.
تخت و رویه را در کارگاهها به وسیله قلاب به هم وصل میکنند. این اتصال به وسیله دوختن نوار چرمی به دور گیوه و مابین تخت و رویه و بالای پاشنه انجام میشود.
صنعت تخت کشی گیوه:
این صنعت مختص عشایر جرقویه است و کلاً سه نفر از صنعتگران این رشته سنتی باقیماندهاند که بهمنظور احیای این صنعت در بخشی از موزه مردمشناسی محمدآباد جرقویه قرار است این سه پیرمرد کار آموزش تخت کشی گیوه به نسل جوان را دنبال کنند تا تولیدات این محصول افزایشیافته و این صنعت بار دیگر احیاء شود.
خانه یاوری رامشه جرقویه: خانه یاوری با مساحتی در حدود ۹۶۰ مترمربع و به طول ۳۶ متر و به عرض ۲۸ متر و به ارتفاع ۶ متر بهصورت حیاط مرکزی بنا گشته است. ورودی خانه در ضلع غربی که بهصورت…
در ورزنه و مناطق اطراف آن با وجود آنکه کشاورزی رونق چشمگیری دارد اما از صنایع بزرگ خبری نیست. اما آنچه در اینجا توضیح مختصر آن ضروری به نظر میرسد راجع به صنایع دستی به ویژه صنعت فرش و قالی…
کنار منزل یوسفی ورزنه (موزه مردمشناسی) یک مغازه به شکل سنتی دیده میشود که همان آهنگری سنتی است. استفاده از ابزار و وسایل قدیمی جهت کاربر روی فلزات و چوب از نکات قابلذکر آن میباشد. دم آهنگری قدیمی، رندهها و…