گیوه نوعی کفش سنتی است که ساخت آن در این منطقه جرقویه رواج دارد. رویه آن معمولاً از قمشه، آباده، فسا و جهرم وارد می‌شود. مقدار کمی را نیز برخی از زنان شهرکرد و بروجن می‌بافند. تخت گیوه یا لاستیکی است و یا از پارچه‌های متقال و چرم گاو تهیه می‌شود که عمدتاً از منطقه جرقویه و یا زرین‌شهر وارد می‌شود.

تخت و رویه را در کارگاه‌ها به وسیله قلاب به هم وصل می‌کنند. این اتصال به وسیله دوختن نوار چرمی به دور گیوه و مابین تخت و رویه و بالای پاشنه انجام می‌شود.

صنعت تخت کشی گیوه:

این صنعت مختص عشایر جرقویه است و کلاً سه نفر از صنعتگران این رشته سنتی باقی‌مانده‌اند که به‌منظور احیای این صنعت در بخشی از موزه مردم‌شناسی محمدآباد جرقویه قرار است این سه پیرمرد کار آموزش تخت کشی گیوه به نسل جوان را دنبال کنند تا تولیدات این محصول افزایش‌یافته و این صنعت بار دیگر احیاء شود.

give - گیوه دوزی جرقویه
give2 - گیوه دوزی جرقویه

مقالاب مرتبط

آتشکده دستجرد

آتشکده دستجرد

commentبدون دیدگاه
چشمه‌ی دستجرد یکی از پر آب‌ترین و شگفت‌انگیزترین چشمه‌های کویر میانی ایران در شمال شهر حسن‌آباد است که بین روستای دستجرد و حسن‌آباد قرار دارد. این چشمه از زیر تپه‌ای صخره‌ای که بر فراز آن آتشکده‌ای  به نام آتشکده دستجرد…
روستای اسفنداران

روستای اسفنداران

commentبدون دیدگاه
موقعیت جغرافیایی «روستایی اسفنداران واقع در منطقه جرقویه در میان مدارهای 16 ً و° 31 تا 28 ً و° 32 عرض شمالی و °51 وً 49 تا° 53 طول شرقی از نصف‌النهار گرینویچ جای گرفته است.» فاصله روستای اسفنداران با…
تخت سرخ  از جزیره‌ای در دریای گاوخونی تا تختی در دشت جن

تخت سرخ  از جزیره‌ای در دریای گاوخونی تا تختی در دشت جن

commentبدون دیدگاه
تخت سرخ: تخت سرخ در ۴۵ کیلومتری روستای حارث‌آباد از بخش جرقویه علیا قرار دارد که از دور به‌صورت یک خط صاف که نسبت به اطرافش بلندتر است به نظر می‌رسد. این خط از شمال دریاچه گاوخونی یعنی کنار کوه…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.