مشخصات بنا:
خانه رزمجو متشکل از بیرونی و اندرونی و در یک اشکوب بناشده است. بخش بیرونی خانه با حیاط مربع شکل دارای فضاهایی در جبهه شمال و شرق می‌باشد. بناهای جبهه شمالی تالاری است با شاه‌نشین و دو تاق سه‌دری که به تالار اشراف دارند. تالار با نقاشی‌های شیر و شکر در اطراف طاقچه‌ها و طاقچه بلندها و سقف مسطح تالار تزیین‌شده. بخاری دیوار گچ‌بری شده‌ای در منتهی‌الیه ضلع شمالی شاه‌نشین مزید بر این زیبایی است.

نمای این جبهه بنا با تاج هلالی شکل و ستون‌های گچ‌بری شده بر جلوی ایوان مزید به نقاشی‌های شیر و شکر، این جبهه را به‌عنوان مهم‌ترین جبهه بنا معرفی می‌کند. راهرویی در گوشه شمال غربی حیاط بیرونی ارتباط ما با بخش اندر رونی را میسر می‌کند. فضاهای این بخش در چهار جبهه شکل‌گرفته‌اند، در هر جبهه تالاری با دو اتاق گوشوار در طرفین آن جای دارند. تالارها در جبهه غربی و شمالی چلیپا شکل‌اند. تالار شمالی که اصلی‌ترین فضای بخش اندرونی است با نقاشی‌های شیر و شکر تزیین یافته و توسط سه در به حیاط مستطیل شکل خانه مشرف می‌شود.

ارتباط با خانه از طریق سه ورودی در سه جبهه جنوب، شمال شرق و شمال غرب امکان‌پذیر می‌شود که هر سه ورودی دارای هشتی با کاربندی و جلوخانی زیبا و متنوع و باربندی مستقل است. ورودی جنوبی بین دو بخش اندرونی و بیرونی توسط راهروی به حیاط اندرونی راه دارد.

مطبخ و تنوره خانه در منتهی‌الیه ضلع جنوبی اندرونی جای گرفته و راهی به هشتی جنوبی دارد. خلوت دیگری در گوشه جنوب شرقی با فضاهایی شکل‌گرفته اطراف آن دارای کاربری طویله و انبار است. دسترسی به پشت‌بام از طریق پلکانی که در این قسمت است میسر می‌شود.

razmjoo house 1 - خانه رزمجو
razmjoo house 3 - خانه رزمجو
razmjoo house 2 - خانه رزمجو
razmjoo house 4 - خانه رزمجو

مقالاب مرتبط

قلعه خان آباد

قلعه خان آباد

commentبدون دیدگاه
مشخصات قلعه خان آباد: با توجه به سبک و شیوه معماری، ساخت قلعه خان آباد مربوط به دوره قاجار است. قلعه خان آباد در یک طبقه با مساحت تقریبی ۳۰۰۰ متر مربع ساخته شده است. ورودی این قلعه در جبهه…
برج کبوتر خانه اژیه

کبوتر خانه اژیه

commentبدون دیدگاه
تاریخ دقیقی از زمان احداث برج‌ کبوترخانه اژیه  در دسترس نیست، ولی با توجه به قدمت شهر اژیه و آنچه از قدمت سایر برج‌های آن و همچنین سخن پیران شهر برمی‌آید، مجموعه در دوران متأخر اسلامی بناشده است. برخی از…
آب انبار دربه هرند

آب انبار دربه

commentبدون دیدگاه
مشخصات آب انبار دربه هرند: تاریخ آب انبار دربه با استناد به تاریخ آجری حک شده بر روی گنبد آب انبار مربوط به سال ۱۳۷۶ ه ق است. این بنا چهارمین و آخرین آب انبار ساخته شده از نظر تاریخ…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.