خانه یوسفی ورزنه (موزه مردم شناسی ورزنه)

خانه یوسفی یا موزه مردم شناسی ورزنه که با مساحت حدود ۱۹۰۰ مترمربع در قلب مجموعه حاکم نشین ورزنه جای دارد. این خانه دارای ساختمانی به سبک قاجاری است و آنچه نیز از تاریخ ورزنه برمی‌آید این بنا قدمتی قاجاری دارد. این خانه در یک اشکوب بناشده و بخش وسیعی از خانه به حیاط زیبای آن اختصاص دارد و فضاهای معماری آن در قسمت جنوب خانه جای دارد.

ورودی خانه یوسفی در گوشه شمال غربی بنا قرار دارد. قسمت مرکز خانه بافرم چلیپایی شامل حوض‌خانه و بادگیر می‌باشد که در ارتباط مستقیم با سایر فضاهای خانه است. در قسمت شرق و غرب حوض‌خانه دو اتاق وجود دارد که پوشش اتاق‌ها در این قسمت به صورت طاق و چشمه می‌باشد و توسط ایوانی به عمق ۷۰/۱ متر به حیاط مشرف می‌شود. در منتهی‌الیه ضلع جنوبی اتاقی وجود دارد که درگذشته به صورت زندان خانه کاربرد داشته است. در قسمت شرقی آب‌انبار، مطبخ و طویله قرار دارد. آب مصرفی خانه توسط چاهی که در ضلع شمالی واقع است تأمین می‌گردد.

این خانه که بخشی از مجموعه میرمیران می‌باشد.  در اواخر دوره تملک خود به حاج حسن‌یوسفی تعلق داشته که توسط  وی به سازمان میراث فرهنگی هدیه شده و به صورت هیئت امنا (متشکل از سازمان میراث فرهنگی، بخشداری بن رود، شهرداری ورزنه، نماینده میراث فرهنگی و حاج حسن‌یوسفی) اداره می‌شود.

نماسازی، استفاده از قوس‌های متنوع در نمای شمالی و نیز تنها بادگیر خانه که در مرکز قرارگرفته از ویژگی‌های این خانه تاریخی می‌باشد.

این بنا اخیراً توسط سازمان میراث فرهنگی مرمت‌شده و این مرمت‌ها عبارت‌اند از: سبک‌سازی، عایق‌بندی و آجرفرش بام، مرمت سیمگل بدنه، بازسازی دیوار تخریب‌شده بنا.

البته خانه یوسفی چند سالی است به موزه مردم شناسی شهر ورزنه تبدیل شده است. اگر به شهر ورزنه سفر کردید حتما از موزه مردم شناسی شهر ورزنه دیدن کنید.

Yousefi Varzanehs House 1 - خانه یوسفی ورزنه (موزه مردم شناسی ورزنه)
Yousefi Varzanehs House 2 - خانه یوسفی ورزنه (موزه مردم شناسی ورزنه)

مقالاب مرتبط

قلعه قورتان

قلعه قورتان

commentبدون دیدگاه
روستای قورتان مرکز دهستان گاوخونی در فاصلهٔ حدود 110 کیلومتری شرق اصفهان واقع شده است. فاصلهٔ این روستا تا شهر ورزنه (مرکز بخش بن رود) حدود 12 کیلومتر هست. ارتفاع آن 1480 متر از سطح دریاست و جمعیت آن بالغ…
Gavkhoni cave 4 - غار گاوخونی

غار گاوخونی

commentبدون دیدگاه
غار تالاب گاوخونی در فاصله ۲۵ کیلومتری از حاشیه شرقی تالاب گاوخونی یک پدیده طبیعی بنام غار گاوخونی قابل‌مشاهده است. غار گاوخونی در دسته‌بندی جزء غارهای انحلالی محسوب شده و توسط اهالی بومی ورزنه در چندین سال قبل کشف گردیده است.…
talab - تالاب بین المللی گاوخونی

تالاب بین المللی گاوخونی

commentبدون دیدگاه
تالاب گاوخونی » یکی از 19 تالاب بین‌المللی ایران است که در کنوانسیون رامسر در سال 1349 به ثبت رسیده است. این تالاب یکی از اکوسیستم‌های طبیعی استان اصفهان است که در نقطه پایانی زاینده‌رود قرارگرفته است و به‌عنوان یک…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.