مسجد جامع کفران با مساحتی در حدود 860 مترمربع ساخته شده است. این بنا تحت تأثیر مساجد دوران خود به صورت چهار ایوانی ایجاد شده است. قسمت اصلی مسجد جامع کفران که شامل گنبد خانه و فضاهای جانبی میباشد در جنوب قرار دارد. پیشان جلوی گنبد خانه غلامگردی در جلوی خود دارد.
ایوانهای شرق، غرب و شمال به صورت طاق نمایی عریض با قوس جناغی است. در طرفین ایوان دهانههای کوچکی با قوس جناغی جهت ارتباط با غلامگردها تعبیه شده است. ورودی مسجد جامع روستای کفران در میانه ضلع شمالی به شکل سردر و دو صفه پیر نشین در اطراف ورودی میباشد. نعولهای اطراف ورودی با قوسی جناقی کار شدهاند.
فضای ارتباطی ورودی و صحن مربع شکل مسجد هشتی مربع شکلی است که از دو سوی ایوان شمالی به صحن متصل میشود سادگی و خلوص و جلوگیری از هر گونه تزیینات و تجمل گرایی از جمله مهمترین ویژ گی اثر است.
در ۲ کیلومتری شرق ورزنه امامزاده شاه زینالعابدین مدفونشده است. براثر شجرهنامهای که در این امامزاده نگهداری میشود نسبت این امامزاده به ترتیب صفحه بعد به امام جعفر صادق میرسد: «زینالعابدین ابن علی بن محمد بن احمد بن عیسی بن…
انسان از گذشته دور و از زمانی که به کشاورزی مشغول شد یا در کنار چشمه و یا در کنار رودخانه به فکر استفاده و مهار آب افتاد. چشمهها به لحاظ اینکه در سطح زمین جریان داشت تنها زحمت هدایت…