مسجد جامع کفران با مساحتی در حدود 860 مترمربع ساخته شده است. این بنا تحت تأثیر مساجد دوران خود به صورت چهار ایوانی ایجاد شده است. قسمت اصلی مسجد جامع کفران که شامل گنبد خانه و فضاهای جانبی میباشد در جنوب قرار دارد. پیشان جلوی گنبد خانه غلامگردی در جلوی خود دارد.
ایوانهای شرق، غرب و شمال به صورت طاق نمایی عریض با قوس جناغی است. در طرفین ایوان دهانههای کوچکی با قوس جناغی جهت ارتباط با غلامگردها تعبیه شده است. ورودی مسجد جامع روستای کفران در میانه ضلع شمالی به شکل سردر و دو صفه پیر نشین در اطراف ورودی میباشد. نعولهای اطراف ورودی با قوسی جناقی کار شدهاند.
فضای ارتباطی ورودی و صحن مربع شکل مسجد هشتی مربع شکلی است که از دو سوی ایوان شمالی به صحن متصل میشود سادگی و خلوص و جلوگیری از هر گونه تزیینات و تجمل گرایی از جمله مهمترین ویژ گی اثر است.
بافت پارچه بهصورت سنتی در ایران دارای سابقهای بسیار طولانی است. این صنعت در ورزنه که مواد اولیه آن با کشت پنبه به راحتی در دسترس بوده رواج و رونق قابلتوجهی داشته است. در طول زمان بهتناسب کاربرد آن اسمش…
پارک ساحلی ورزنه در خیابان شهرداری و در کنار رودخانه زاینده رود واقع است فضای مناسبی توسط شهرداری ورزنه جهت استراحت مسافرین فراهم شده است. ضمن اینکه پل تاریخی ورزنه، آخرین پل بر روی رودخانه زاینده رود در کنار آن…
تا کنون صحبتهای پراکندهای در خصوص علت پوشش چادر سفید خانمهای ورزنه ای مطرح گردید که بدون تعمق در دلایل تاریخی و اجتماعی آن بیشترین علت را به گرمای منطقه نسبت میداد اما این موضوع کمی دور از ذهن به…