مسجد حاجی کفران با مساحتی در حدود ۱۶۰ مترمربع و دارای ابعاد طول ۱۹ و عرض۱۱ و ارتفاع ۶ متر مشتمل بر دو شبستان کوچک و بزرگ است .

مسجد حاجی کفران توسط دو ورودی در شمال و شرق به معبر مجاور متصل می‌شود . ورودی شرقی دارای سردری رفیع است که تزیینات مقرنس سردر و نقوش طرفین زینت‌بخش آن شده‌اند . ورودی توسط راهرویی در راستای شمال جنوب به دو شبستان در این دو جبهه مرتبط می‌شود.

شبستان شمالی مسجد حاجی کفران در دو اشکوب بناشده است که بخش فوقانی دارای محراب جداگانه است. پلکان دسترسی به این فضا در راهروی ورودی مسجد تعبیه‌شده است. محراب زیبای شبستان شمالی با تزیینات مقرنس درزمینهٔ نیم هشت کارشده است .

قطار بندی بخش دوال و تزیینات نقاشی با طرح قندیل از دیگر عوامل تزیینی این بنای تاریخی است . بدنه شمالی شرقی مسجد مشرف‌به معبر است و با جرز و دهانه کارشده است.
IMG 4689 - مسجد حاجی کفران
IMG 4694 - مسجد حاجی کفران

مقالاب مرتبط

123 2 - مسجد جامع ورزنه

مسجد جامع ورزنه

commentبدون دیدگاه
اهالی شهر ورزنه در گذشته‌های دور خانه‌های خود را گرداگرد مسجد جامع بنا می‌کردند به طوری که در نقشه‌ها مشاهده می‌شود مسجد جامع تقریباً در وسط کاربری‌های مسکونی قرار دارد. از آثاری که بدست آمده مشخص می‌گردد بنای اولیه مسجد…
آهنگری سنتی در ورزنه

آهنگری سنتی

commentبدون دیدگاه
کنار منزل یوسفی ورزنه (موزه مردم‌شناسی) یک مغازه به شکل سنتی دیده می‌شود که همان آهنگری سنتی است. استفاده از ابزار و وسایل قدیمی جهت کاربر روی فلزات و چوب از نکات قابل‌ذکر آن می‌باشد. دم آهنگری قدیمی، رنده‌ها و…
امامزاده شاه زین‌العابدین ورزنه

امامزاده شاه زین‌العابدین ورزنه

commentبدون دیدگاه
در ۲ کیلومتری شرق ورزنه امامزاده شاه زین‌العابدین مدفون‌شده است.  براثر شجره‌نامه‌ای که در این امامزاده نگه‌داری می‌شود نسبت این امامزاده به ترتیب صفحه بعد به امام جعفر صادق می‌رسد: «زین‌العابدین ابن علی بن محمد بن احمد بن عیسی بن…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.