آب انبار حاج میرزا ورزنه مربوط به دوران قاجار میباشد و چون توسط شخصی به نام میرزا در دوره قاجار ساخته شده و به همین نام نیز معروف میباشد.
آب انبار حاج میرزا مساحتی در حدود 250 مترمربع شامل فضای مخزن و ورودی هست. برای دسترسی به مخزن 8 پله با ارتفاع متوسط 30 سانتیمتر در نظر گرفته شده است. در قسمت شمال مخزن ورودی آب انبار تعبیه شده است که پس از پر کردن مخزن این قسمت بسته خواهد شد.
مخزن این آب انبار گنجایش حدود 370 مترمکعب آب را دارد. این آبانبار دارای پاشیر نبوده و برای برداشت آب از پلههای واقع در جنوب غربی آب انبار استفاده میکردهاند. همچنین این آب انبار فاقد بادگیر است ولی برای تهویه و خنک شدن آب چهار پنجره مشبک در چهار سمت مخزن تعبیه شده است.
این بنا در سالهای گذشته کاربری خود را از دست داده و در حال حاضر هیچ گونه استفادهای از آن نمیشود. به دلیل دارا بودن معماری با ارزش و قرار گرفتن بنا در بافت شهر ورزنه به عنوان یکی از عناصر تشکیل دهنده بافت حائز اهمیت است. این بنا توسط بخش خصوصی مرمت شده است و به رستوران سنتی حاج میرزا معروف است.
تا کنون صحبتهای پراکندهای در خصوص علت پوشش چادر سفید خانمهای ورزنه ای مطرح گردید که بدون تعمق در دلایل تاریخی و اجتماعی آن بیشترین علت را به گرمای منطقه نسبت میداد اما این موضوع کمی دور از ذهن به…
اقامتگاه سنتی ورزنه: اقامتگاه بومگردی ورزنه در شهر تاریخی ورزنه و در محله هفتادر و نزدیک مسجد جامع ورزنه واقع میباشد. ساختمان اقامتگاه سنتی ورزنه، خانه ای است که قدمت آن به دوره پهلوی می رسد. اقامتگاه بومگردی ورزنه جهت ارائه…
تاکنون صحبتهای پراکندهای در خصوص علت پوشش چادر سفید خانمهای ورزنه ای مطرح گردید که بدون تعمق در دلایل تاریخی و اجتماعی آن بیشترین علت را به گرمای منطقه نسبت میداد. اما این موضوع کمی دور از ذهن به نظر…