روستای جشوقان:
جشوقان روستایی در مختصات جغرافیائی ۳۲ درجه و ۴۱ دقیقه و ۲۹٫۵۷ ثانیه شمالی و ۵۲ درجه و ۴۳ دقیقه و ۴۹٫۸۳ درجه شرقی در فاصله ۹۰ کیلومتری از مرکز استان اصفهان و ۵۰ کیلومتری شهر ورزنه  قرار دارد. این روستا در ۵ کیلومتری از محور تودشکچویه در نزدیکی اتوبان اصفهان، نائین قرار دارد.

روستای جشوقاناز آثار تاریخی خوبی برخوردار می‌باشد. مسجد دلاور یکی از بناهای تاریخی این روستا می‌باشد. مسجدی مشتمل بر یک ایوان و ۳ شبستان که از لوح سنگ‌نوشته نصب‌شده بر سر در آن می‌توان به قدمت صفویه آن پی برد. این روستا سکنه‌ای در حدود ۱۰۰۰ نفر دارد که شیعه و فارسی‌زبان هستند. گویش محلی ساکنان روستا ریشه‌ای از زبان پهلوی دارد. آب آن از قنات و کسب‌وکار ساکنان کشاورزی یا رنگرزی است. آب‌وهوای کوهستانی و معتدل دارد و در بین کوه‌ها محصورشده است.

در این کوه‌ها آثاری از زندگی غارنشینی به چشم می‌خورد که خود گویای قدمت دیرینه این روستا می‌باشد. روستای جشوقان حمام قدیمی از نوع خزینه‌ای دارد. مقبره آیت اله میر جلال الدین امیر در قبرستان این روستا قرار دارد. فامیلی‌های موجود در این روستا (شجاعی، بنی طباء، اعرابی، شاه میرزائی، غفوری، عامری، قمشه‌ای، شریفی، امینی، اکبری، مطیعی، فصیحی و مردانی) است. آیت‌الله میر جلال الدین امیر از بزرگان مذهبی و اجتماعی این روستا بوده که از اجداد آیت‌الله بروجردی می‌باشد.

goshvaghan 1 - روستای جشوقان
goshvaghan 2 - روستای جشوقان

مقالاب مرتبط

todeshk guest house 2 - اقامتگاه سنتی تودشک

اقامتگاه سنتی تودشک

commentبدون دیدگاه
اقامتگاه سنتی تودشک: اقامتگاه تودشک واقع در شهر تاریخی تودشک بین نائین و اصفهان هست با مدیریت آقای محمد جلالی فاصله شهر تودشک تا شهر تاریخی ورزنه و کویر گاوخونی 57 کیلومتر هست.
مسجد زعفرانی کوهپایه

مسجد زعفرانی کوهپایه

commentبدون دیدگاه
مشخصات مسجد زعفرانی کوهپایه: ساختمان مسجد زعفرانی  بسیار کوچک بوده و تنها شامل یک راهروی ورودی در سمت جنوب، دو اتاق کوچک در بالای راهروی ورودی و روی سقف یکی از دکان‌های کاروانسرای مجاور و فضای اصلی مسجد که اتاقی…
آب گرم ورتون

حوضخانه آبگرم ورتون

commentبدون دیدگاه
ریاست جمهوری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان تاریخ تهیه:  تیر 1385 کنترل و بازنویسی: فهیمه نقاش زرگر تهیه کننده:  گلناز یکتائیان، مریم شعبانی تاریخچه و وجه تسمیه اثر: با استناد به مطالب ماکسیم…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.