باغ میر در کنار قلعه قدیمی شهر با وسعتی حدود 10000 متر مربع واقع گردیده است. سال 1285 ه ق به دستور میرزا ابوالحسن خان سرتیپ، فرزند دوم حاج میرزا آقا ساخته شد.

(میرپنج یا میرپنجه در نظام دورهٔ قاجاریه، درجه و عنوان امیری که بر حسب تشکیلات، ۵ تیپ که عبارت از ۱۰ فوج (هنگ) و تقریباً معادل ۵۰۰۰ تن سرباز بوده است، تحت فرمان او قرار می‌گرفت. میرپنج درجه‌ای بالاتر از سرتیپ اول و بلافاصله پایین‌تر از درجهٔ امیر تومان بوده است این در حالی است که برخی منابع دیگر میرپنج را همان سرتیپ اول می‌دانند)

در ضلع جنوبی باغ میر ساختمانی متشکل از راهروها، اتاق‌های سه دری و پنج دری ساخته شده که دو عدد بادگیر با ارتفاع تقریبی 17 متر به سبک بادگیرهای شهر یزد جهت خنک نمودن هوای داخل ساختمان در تابستان‌های گرم و سوزان ساخته شده است.

باغ میر از درختان زیادی از جمله انار، توت، پسته و انجیر پوشیده شده که تا حدود 50 سال قبل توسط آب قنات آبیاری می‌شد، با خشک شدن قنات جهت آبیاری آن چاهی به عمق 50 متر حفر گردیده است. در جلو ساختمان این باغ استخر بزرگی ساخته شده که مانند استخر عمارت چهل‌ستون تصویر باد گیرها به زیبایی در آن جلوه گر است.

این باغ دارای یک درب سنگی زیبا و بزرگی نیز بوده که در حال حاضر از آن استفاده نمی‌شود. از مشخصه‌های بارز این بنا بادگیرهای مرتفع آن هست که در نوع خود در استان اصفهان بی‌نظیر و از فاصله 3 کیلومتری شهر قابل رؤیت است.

bagh mir 1 - باغ میر
bagh mir 2 - باغ میر

مقالاب مرتبط

عمارت چهار صفه جرقویه

عمارت چهار صفه حسین آباد جرقویه

commentبدون دیدگاه
مشخصات عمارت چهار صفه حسین آباد جرقویه: بزرگان و پیران قدمت بنا را بالغ‌بر ۳۰۰ سال می‌دانند. این بنا منتصب به حاج علی قصاب که سردسته تیراندازان حسین‌آباد در زمان فرمانروایی ملاعلی خان میرپنج بوده است می‌باشد که در اواخر…
castle mohammad abad 2 - قلعه محمد آباد

قلعه محمد آباد

commentبدون دیدگاه
قلعه محمد آباد: این بنای عظیم با وسعتی در حدود 7000 متر مربع در قسمت شمال بافت قدیم شهر محمد آباد واقع شده که امروزه به دلیل پیشرفت شهر در قسمت شمال، این بنا هم اکنون در مرکز شهر قرار…
خانه سرهنگ ( موزه محمد آباد جرقویه)

موزه محمد آباد جرقویه

commentبدون دیدگاه
محمد آباد جرقویه در فاصله 65 کیلومتری جنوب شرق اصفهان و 65 کیلومتری شهر ورزنه قرار دارد. موزه محمد آباد جرقویه که معرفی کننده زندگی گذشته و حال مردم جرقویه به‌ویژه عشایر بوده در سال 1393 به‌صورت رسمی با حضور…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.