مزرعه حاج حسن کوهپایه

1-نام اثر: مزرعه حاج حسن (شهرک سینمایی)
2- زمان ساخت: قاجار
3 – موقعیت:  شهرستان اصفهان،  بخش کوهپایه، 8 کیلومتر غرب شهر کوهپایه، کنار اتوبان اصفهان نائین
4- مالکیت فعلی: از موقوفات دارای متولی هست
 5-  کاربری قدیم : یک مزرعه که به‌منظور باغداری و دامداری احداث شده و داری چندین خانوار بوده است
 6-کاربری جدید: متروکه
7- ویژگی و توانایی‌های اثر :

مزرعه حاج حسن شامل چند منزل زیبا و یک مسجد، آب انبار و حمام هست که به علت واقع شدن در کنار جاده اصفهان نائین قابلیت تبدیل شدن به یک واحد اقامتی بین راهی را دارد. این مجموعه دارای یک مزرعه و یک رشته قنات هست که در چند سال اخیر آب آن به‌شدت کاهش یافته است.  بانی این مزرعه حاج شیخ حسن جواهری هست که آن را وقف روضه خوانی حضرت امام حسین علیه‌السلام نموده است هم اکنون دارای سه متولی به نام‌های عبدالمجید جواهری، غلامرضا جواهری و احمد جواهری هست که همگی ساکن اصفهان می‌باشند.

haj hassan 1 - مزرعه حاج حسن کوهپایه
haj hassan 3 - مزرعه حاج حسن کوهپایه
haj hassan 5 - مزرعه حاج حسن کوهپایه
haj hassan 2 - مزرعه حاج حسن کوهپایه
haj hassan 4 1 - مزرعه حاج حسن کوهپایه
haj hassan 6 - مزرعه حاج حسن کوهپایه

مقالاب مرتبط

مسجد جامع کوهپایه

مسجد جامع کوهپایه

commentبدون دیدگاه
مشخصات مسجد جامع کوهپایه: مسجد جامع کوهپایه که به مسجد میان ده نیز نامیده شده است. این مسجد عبارت است از یک شبستان بسیار بزرگ و فضاهای جانبی و یک تالار تابستانی و زمستانی. ساختمان اولیه مسجد که در قرن…
آب گرم ورتون

چشمه آبگرم ورتون

commentبدون دیدگاه
چشمه آبگرم ورتون: فاصله آبگرم  تا روستای ورتون 12 کیلومتر که شوسه بوده و فاصله آن تا سگزی 30 کیلومترمی باشد،  تا کوهپایه 50 کیلومتر و تا شهر ورزنه 90 کیلومتر فاصله دارد فاصله آبگرم تا مرکز استان 65 کیلومتر…
مسجد دلاور جشوقان

مسجد دلاور جشوقان

commentبدون دیدگاه
مسجد دلاور جشوقان: بر اساس کتیبه موجود در مسجد دلاور جشوقان، تاریخ ساخت به زمان شاه عباس صفوی بر می‌گردد. بنای اصلی مسجد، مستطیلی است که در سه جبهه شمالی، غربی، و جنوبی ایجاد شده است. در جبهه جنوبی شبستان…

۴ دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • احمد جواهری کوپائی
    اردیبهشت ۷, ۱۴۰۲ ۱۰:۱۶ ق.ظ

    این مزرعه با وسعت ۱۷۰۰ هکتار بوده که تا قبل از انقلاب اسلامی ۳۰۰ هکتار آن زیر کشت بوده و پس از انقلاب با تعدی برخی سازمانها وادارات ، ساکنین اجبارا به شهرها کوچ نموده اندو به نوعی با تصرف عدوانی توسط نهادهای مزبور مزرعه را دچار آسیب و خسارات زیادی نموده اند. در دوسال اخیر به رغم استمرار فشارها و مخاطرات جدی که ازسوی نهادهای یادشده ایجاد گردیده و ادامه دارد، تلاشهایی درجهت احیا وآبادانی دوباره این روستا در جریان انجام می باشد. متذکر میشود حدود ۱۱% از مساحت مزرعه هم اکنون باقی ومابقی توسط سازمانی دولتی خلع ید گردیده که موضوع در جریان پیگیری می باشد. احمد جواهری ۱۴۰۲۰۲۰۸

    پاسخ
  • من از این مکان بازدید کردم و واقعا حیف و صد حیف که در حال تخریب می‌باشد و هیچ سازمان و ارگانی پیگیر تعمیر این عمارت باشکوه و زیبا نمی‌باشد

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.