مشخصات بنا:

مسجد جامع فارفان با مساحتی در حدود ۲۰۰ مترمربع شامل فضای سردر ورودی، محراب و شبستان است که بخش قدیمی‌تر مسجد را شامل می‌شود. سردر مسجد جامع روستای فارفان با ابعاد وسیع ایوان بجا مانده از دوران سلجوقی است. شبستان مسجد بافرم مربع شکل با سقف گنبدی پوشیده شده که این پوشش به روی ستون‌های مربع شکل قطوری استوار است.

در دوره‌های بعد گوشه‌های ستون‌ها بریده‌شده و فرم نهایی هشت‌گوش پیدا گشته است. محراب گچ‌بری با نقوش ختایی و اسلیمی در ضلع جنوبی باقیمانده از دوره اولیه ساخت بنا مسجد جامع فارفان است. گچ‌بری‌های نفیس محراب نمونه‌ای منحصربه‌فرد در منطقه از دوران سلجوقی است.

IMG 1450 - مسجد جامع فارفان
IMG 1485 - مسجد جامع فارفان
IMG 1472 - مسجد جامع فارفان
IMG 4678 - مسجد جامع فارفان

مقالاب مرتبط

سفره بافی ورزنه

کار بافی ورزنه

commentبدون دیدگاه
بافت پارچه به‌صورت سنتی در ایران دارای سابقه‌ای بسیار طولانی است. این صنعت در ورزنه که مواد اولیه آن با کشت پنبه به راحتی در دسترس بوده رواج و رونق قابل‌توجهی داشته است. در طول زمان به‌تناسب کاربرد آن اسمش…
کلوت گوریا گود

کلوت گوریا گود

commentبدون دیدگاه
کلوت گوریا گود گاوخونی: گوریا گود در فاصله ۱۸ کیلومتری مسیر ورزنه – تالاب گاوخونی در قسمت شمالی جاده در امتداد شاخ کنار یک گودال بزرگ از دور قابل‌مشاهده است که حاصل فرسایش آبی و بادی است. درواقع یک جلگه…
123 2 - مسجد جامع ورزنه

مسجد جامع ورزنه

commentبدون دیدگاه
اهالی شهر ورزنه در گذشته‌های دور خانه‌های خود را گرداگرد مسجد جامع بنا می‌کردند به طوری که در نقشه‌ها مشاهده می‌شود مسجد جامع تقریباً در وسط کاربری‌های مسکونی قرار دارد. از آثاری که بدست آمده مشخص می‌گردد بنای اولیه مسجد…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.