مسجد جامع فارفان با مساحتی در حدود ۲۰۰ مترمربع شامل فضای سردر ورودی، محراب و شبستان است که بخش قدیمیتر مسجد را شامل میشود. سردر مسجد جامع روستای فارفان با ابعاد وسیع ایوان بجا مانده از دوران سلجوقی است. شبستان مسجد بافرم مربع شکل با سقف گنبدی پوشیده شده که این پوشش به روی ستونهای مربع شکل قطوری استوار است.
در دورههای بعد گوشههای ستونها بریدهشده و فرم نهایی هشتگوش پیدا گشته است. محراب گچبری با نقوش ختایی و اسلیمی در ضلع جنوبی باقیمانده از دوره اولیه ساخت بنا مسجد جامع فارفان است. گچبریهای نفیس محراب نمونهای منحصربهفرد در منطقه از دوران سلجوقی است.
آسیاب شتر: وجود سازههای قدیمی با معماری خاص با کارکرد تبدیل حبوباتی مثل (گندم، جو، ارزن) به آرد وگرفتن روغن از دانه های روغنی در بیشتر نقاط ایران قابلرؤیت میباشد. شناخت انسان از حبوباتی مثل گندم که سابق به شکل…
کاروانسرای قلعه خرگوشی: در بیابان های یزد، کاروانسرای سنگی زیبایی قرار دارد که از روزگار صفویان تا به حال، پا برجا مانده است. کاروانسرای شگفت انگیزی به نام قلعه خرگوشی که بنای استوار و سنگیاش را باید در 30 کیلومتری…
تاکنون صحبتهای پراکندهای در خصوص علت پوشش چادر سفید خانمهای ورزنه ای مطرح گردید که بدون تعمق در دلایل تاریخی و اجتماعی آن بیشترین علت را به گرمای منطقه نسبت میداد. اما این موضوع کمی دور از ذهن به نظر…