تاریخ دقیقی از زمان احداث برج کبوترخانه اژیه در دسترس نیست، ولی با توجه به قدمت شهر اژیه و آنچه از قدمت سایر برجهای آن و همچنین سخن پیران شهر برمیآید، مجموعه در دوران متأخر اسلامی بناشده است.
برخی از کشاورزان به نیت بهبود اوضاع کشت و کار خود کبوتر خانهای ساخته و آنها وقف اماکن متبرکه مینمودند اند. درآمد حاصله از برجهای موقوفه صرف حسینیه اژیه میشده است. مجموعه برجهای کبوتر اژیه دارای پلان دایرهای و مخروطی شکل است و هرکدام مساحتی در حدود ۵۰ مترمربع را دربرمی گیرد. مجموعه از نوع برجهای گروه ۴، در طبقات همکف و اول به شکل منشور با مقطع چندضلعی است که در طبقه اول بهوسیله جرزهایی به استوانه خارجی متصل شدهاند.
ارتفاع متوسط برجها در حدود ۱۴ متر و طول استوانه خارجی ۸ تا ۹ متر است. مصالح بکار رفته خشت خام و گل میباشد. برجها در حدود ۵۶۰۰ کبوتر را در خود جای میداده که دسترسی کبوتر از طریق فلفلدان های تعبیهشده در بخش فوقانی میسر می شود. برجهای ۱ و ۲ و ۳ دارای ۹ فلفلدان و برج ۴ دارای ۱۳ فلفلدان میباشد که همگی آنها بهصورت مخروبه درآمدهاند. برج موقوفه شماره ۴ دارای ابعاد بزرگتری است ولی به شیوه سه برج دیگر بناشده است. با توجه به حجم کوچک برجها تعداد فلفلدانها با ابعاد برجها متناسب نیست.
مشخصات مسجد جامع هرند: با توجه به شواهد تاریخی و سبک معماری بنا مربوط به دوره ایلخانی میباشد و در دوره صفویه دخل و تصرفاتی در بنا ایجاد گردیده است. مسجد جامع هرند از جمله مساجد تک ایوانی بوده و ترکیبی…
مشخصات قلعه خان آباد: با توجه به سبک و شیوه معماری، ساخت قلعه خان آباد مربوط به دوره قاجار است. قلعه خان آباد در یک طبقه با مساحت تقریبی ۳۰۰۰ متر مربع ساخته شده است. ورودی این قلعه در جبهه…
مشخصات بازار شهر هرند: ورودی اصلی بازار هرند در کنار خیابان اصلی امامزاده اسحاق و چهار راه شهید امینی قرار گرفته است. این مجموعه در اصل دو بخش است که شامل بازار و بازار نوی هرند میشود که همانطور که…