قلعه خیر آباد

مشخصات قلعه خیر آباد:

سال ساخت قلعه خیر آباد بدرستی مشخص نیست ولی با توجه به شیوه معماری بنا و تحقیقات به عمل آمده در محل اقامت بنا به ۲۰۰ الی ۲۵۰ سال گذشته بر می‌گردد و در دوران قاجار ساخته شده است.

قلعه تاریخی خیر آباد در یک اشکوب بنا شده  و مساحتی در حدود ۱۴۰۰ متر مربع را در بر می‌گیرد. ورودی کنونی قلعه خیرآباد در جبهه شرقی به صورت جلو خانی و دو طاق‌نما در طرفین است که به هشت مربع و سپس به فضاهای درون قلعه ارتباط می‌یابد.

ورودی اصلی بنا در ضلع غربی بوده که در زمان‌های بعد مسدود شده است. پلان قلعه به‌صورت چهار ضلعی غیرمنظم است و چهار برج در چهار گوشه قلعه جهت حفاظت از بنا در نظر گرفته شده است. دو حیاط اصلی قلعه در شمال و جنوب آن شکل گرفته که توسط دالانی به یکدیگر مرتبط می‌شوند. حیاط دیگری با اولویت ثانوی در کنار دو حیاط اصلی ایفای نقش می‌کند. فضاهای شکل گرفته در اطراف حیاط‌ها اتاق‌های غیر متقارن و نامنظمی می‌باشند که با سقف طاق و تویزه پوشیده شده‌اند.

خشت و ملات غوره گل از مصالح به کار رفته در این بنای تاریخی است. باربند قلعه در طرفین هشتی کلیه سطوح ضلع شرقی را شامل می‌شوند و ارتباط به آن‌ها از طریق هشتی میسر می‌گردد. برای استراحت موقت احشام فضایی در حیاط جنوبی و محوطه‌های شمالی و غربی بیرون قلعه در نظر گرفته شده است.

Kheirabad Castle 1 1 - قلعه خیر آباد
Kheirabad Castle 3 1 - قلعه خیر آباد
Kheirabad Castle 2 1 - قلعه خیر آباد
Kheirabad Castle 4 1 - قلعه خیر آباد

مقالاب مرتبط

مسجد جامع هرند

مسجد جامع هرند

commentبدون دیدگاه
مشخصات مسجد جامع هرند: با توجه به شواهد تاریخی و سبک معماری بنا مربوط به دوره ایلخانی می‌باشد و در دوره صفویه دخل و تصرفاتی در بنا ایجاد گردیده است. مسجد جامع هرند از جمله مساجد تک ایوانی بوده و ترکیبی…
مسجد سادات هرند

مسجد سادات هرند

commentبدون دیدگاه
مشخصات مسجد سادات هرند: تاریخ ساخت مسجد سادات هرند مربوط به چند دوره است و متأخرترین دوره آن مربوط به دوره صفوی می‌باشد. این مسجد در دوره‌های بعدی با توجه به تغییر جهت قبله مسجد بخش‌هایی به آن اضافه شده…
منزل امین اله قرهی

خانه امین اله قرهی

commentبدون دیدگاه
مشخصات خانه امین اله قرهی: با توجه به شواهد تاریخی و سبک معماری، این بنا مربوط به دوره قاجار می‌باشد و مالک آن آقای امین اله قرهی می‌باشد که از قرار، مدتی کد خدای روستا بوده است. خانه امین اله…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.